Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 338 днів. За цей час ми опублікували 23895 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Чорнобильська зона. Фото ілюстративне. Джерело: BBC News Україна

Аудиторська служба виявила серйозні порушення в роботі Державного підприємства «Північна Пуща» у Чорнобильській зоні відчуження. Аудитори встановили, що на території з площею понад 29 гектарів підприємство незаконно зрізало дерева під виглядом «санітарнах рубок».

Хоча експертиза можливих наслідків для екосистеми перед початком вирубки дерев повинна проводитися обов’язково, «Північна Пуща» оцінку впливу таких робіт на довкілля не зробила. Врешті сума збитків від незаконного зрізання дерев склала 4,5 мільйонів гривень.

Також на території одного з лісництв, що входить до підприємства, аудитори виявили ще масштабніше знищення лісу. Там зафіксували зрізання сотень вікових сосен, що завдало збитків, за попередньою оцінкою, на 114 мільйонів гривень.

Загалом, внаслідок неефективного управління підприємство постійно страждало від недофінансування. Зокрема, укладання невигідних контрактів призвело до багатомільйонних збитків, а більшість активів були списані та втрачені. Водночас надмірні надбавки до заробітної плати керівництву продовжувалися, навіть попри велику заборгованість з виплат зарплати працівникам.

Через виявлені порушення загальна сума збитків «Північної Пущі» становить 264 мільйони гривень. Надалі правоохоронні органи мають притягнути винних до відповідальності.

Раніше «Хмарочос» розповідав, що Німеччина планує збудувати в Чорнобилі вітрову електростанцію.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button