Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 341 днів. За цей час ми опублікували 23907 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Візуалізація майбутнього центру. Джерело: Андрій Садовий

В межах екосистеми UNBROKEN у Львові з’явиться Центр допомоги українцям, які зазнали тортур внаслідок воєнних злочинів росіян. Будівництво повністю фінансується урядом Фландрії. Відкриття планується на початку 2025 року.

Центр на вул. Замарстинівській стане першим в Україні, де людям надаватимуть комплексну допомогу після пережитої моральної травми внаслідок полону і тортур. Проєкт реалізовують спільно з закордонними спеціалістами. За прогнозами, амбулаторно й стаціонарно у центрі зможе проходити лікування тисяча пацієнтів на рік.

«Це буде окремий підрозділ зі своєю специфікою і спеціально навченими людьми. Тут будуть різні інновативні практики, арттерапія, малювання, спілкування. Одночасно 30 людей зможуть проходити лікування. Також тут буде амбулаторна допомога для багатьох людей. Тут нічого не буде нагадувати лікарню, а це дуже важливо», – розповів міський голова Львова Андрій Садовий.

Наразі триває реконструкція будівлі майбутнього центру площею 1100 кв. м. Тут знаходитиметься близько 30 кімнат, де пацієнти зможуть проживати і лікуватися. Як запевняють медики, у новому просторі буде можливість навчитися новому стилю життя. Зокрема, у центрі облаштують кімнати фізичної терапії, малювання, арттерапії глиною і ткацтвом, а також психотерапевтичні кімнати.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button