Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 346 днів. За цей час ми опублікували 23959 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Візуалізації: WhiteMAD

У польському місті Холм відбудеться реконструкція залізничного вокзалу, як пише WhiteMAD. Загальну вартість робіт оцінюють приблизно у 26 мільйонів злотих (близько шість мільйонів євро). Наразі вже підписано контракт з підрядником.

Холмський вокзал був збудований у 1961 році. Будівля оздоблена елементами, подібними до стилю постмодернізму. Однак під час реконструкції вокзал кардинально змінять і зроблять сучаснішим. Зокрема, верхню частину оновленої будівлі та деякі стіни вкриють в’юнкими рослинами.

Сьогоднішній вигляд вокзалу

Проєкт передбачає зведення 15-метрової вежі з годинником у верхній частині та будівництво скляного навісу на місці східного крила будівлі. Навіс закриє нову частину привокзальної площі, яка буде заповнена зонами відпочинку з вуличними меблями та літніми терасами кав’ярень або ресторанів. Частину першого поверху також зроблять скляною.

Цікавою особливістю нового вокзалу стане фасад з облицювальної цегли кольору крейди – таким чином архітектори хотіли зробити відсилку до історії міста, яке розвивалося завдяки видобутку та переробці крейди у 1920-х роках. Також цегла утворить декоративний візерунок.

Новий вестибюль матиме два поверхи. На підлозі покладуть гранітні плити, а стіни оздоблять архітектурним бетоном. На одній зі стін викарбують план міста у формі орла, що є відсилкою до розширення Холму в 20-х роках. Тоді планування нової частини міста нагадувало обриси орла, що символізувало відродження держави та її економічний розвиток (зображення орла є польським гербом).

У залі очікування облаштують нові місця для сидіння, стенди з розкладом руху й електронні табло з часом прибуття та відправлення потягів. Також зроблять квиткову касу, офісні та торговельні приміщення.

Зміни чекають і на площу перед вокзалом. На ній покладуть нове покриття і створять зону з газоном та зеленими насадженнями, зокрема деревами та кущами.

Раніше «Хмарочос» розповідав як у Познані реконструюють зупинку громадського транспорту, вкривши стіни зеленню.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button