Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 72 днів. За цей час ми опублікували 24541 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Один з київських муралів. Фото: Тетяна Асадчева / «Вечірній Київ»

Київрада затвердила порядок нанесення муралів на будівлях. Документ визначає механізми нанесення, утримання, збереження та демонтаж монументальних розписів у міському просторі –Київ став першим українським містом, який розробив відкриту процедуру для оформлення муралів.

Це рішення сприятиме гармонізації муралів з міським середовищем і дозволить захистити публічний простір від хаотичного нанесення малюнків, зокрема на об’єктах культурної спадщини.

«Почастішали випадки, коли мурали стають предметом критики професійного середовища та незадоволення у суспільстві, зокрема щодо неналежного розташування та сумнівного сюжету нових стінописів. З метою напрацювання прозорого та дієвого порядку комісією було проведено круглий стіл, консультації та зустрічі з професійним середовищем, представниками громадськості та міської влади», – зазначила Вікторія Муха, депутатка Київради.

Для погодження ескізів і локацій муралів у Києві створять спеціальну комісію. До неї увійдуть п’ять представників міської влади та шість незалежних експертів. Під час розгляду проєктів комісія враховуватиме мету створення, концепцію, актуальність і соціальний вплив майбутніх муралів, а також обґрунтування вибору локації та наявність погодження з місцевою громадою.

Раніше «Хмарочос» розповідав, що комісію для схвалення ескізів муралів створили в Ірпені.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button