Київські магазини продають зіпсовані продукти, економлячи на генераторах
Щодня Держспоживслужба отримує три-п’ять скарг на якість продуктів у магазинах.
Щодня Держспоживслужба отримує три-п’ять скарг на якість продуктів у магазинах.
Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 122 днів. За цей час ми опублікували 24984 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
Підтримати | Хто ми такі?
Через екстремальну спеку та відключення електроенергії у Києві значно зростає кількість скарг на зіпсовані продукти та отруєння у закладах харчування. Про це Телеграфу повідомив очільник Держспоживслужби у столиці Олег Рубан.
Щодня надходять три-п’ять скарг на якість продуктів у магазинах.
«Деякі торговельні точки, навіть якщо мають генератори, економлять і не завжди їх запускають. У результаті продукти псуються. Ми почали моніторинг роботи рітейлу — будемо досліджувати, як дотримуються температурного режиму зберігання товару більш як 300 магазинів Києва», — каже Рубан.
За останній тиждень кількість харчових отруєнь у закладах громадського харчування зросла втричі.
«Такі випадки були через неправильне зберігання продуктів у ресторанах і, що найбільш лякає, — кейтерингових компаніях», — зауважив голова Держспоживслужби.
Так, у Києві заборонили роботу компанії, що забезпечувала харчуванням приватні дитсадки і літні табори при приватних школах. Ця фірма співпрацювала з понад 50 освітніми установами. Інспектори виявили масу порушень, починаючи з невідповідних умов зберігання продуктів і закінчуючи приготуванням їжі у непристосованих для цього місцях.
Сьогодні, 17 липня, в Україні утримується надзвичайна спека з температурою повітря до +39-40 градусів. Та вже з четверга спека поступово почне спадати.
© Хмарочос | 2024
Коментарі:
*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті