Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 55 днів. За цей час ми опублікували 24470 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Будівля, яку модернізуватимуть. Фото: Bogdan JS / fotopolska.eu

Варшава планує здійснити комплексну модернізацію 43 історичних будинків, які перебувають у занедбаному стані та не використовувалися роками. Завдяки цій програмі місто планує забезпечити жителів польської столиці понад тисячею нових квартир, пише WhiteMAD.

Варшавська кам’яниця до та після модернізації у 2022 році. Джерело фото: WhiteMAD

Окрім ремонту фасадів, будівлі також обладнають сучасними системами опалення та зроблять інклюзивними.

Варшавська кам’яниця до та після капітального ремонту в 2023 році
Фото: Google Maps і Krzysztof Michalski

Наразі місто постійно співпрацює зі своїми районними адміністраціями для оцінки технічного стану та можливості відновлення історичних будинків. Адже в Варшаві є чимало кам’яниць, які потребують ґрунтовної модернізації. Особлива увага звертається на статус власності будівель, що часто є одним з головних елементів у планування інвестицій.

Будівля, яку модернізуватимуть. Фото: maj / fotopolska.eu

Програма з модернізації десятків кам’яниць спрямована не лише на відновлення їхньої житлової функції, але й на покращення естетичного вигляду міста. Однак Варшава прагне не просто зберегти історичну спадщину, а також збільшити кількість доступного житла.

Будівля, яку модернізуватимуть. Фото: † Festung / fotopolska.eu

Протягом 2018-2023 років у польській столиці модернізували 21 будинок вартістю близько 134 мільйонів злотих (31 мільйон євро). Завдяки цьому місто отримало 346 нових осель.

Будівля, яку модернізуватимуть. Фото: Mateusz Markowski / WhiteMAD

Терміни реалізації проєкту відрізняються для різних будинків, однак в середньому модернізацію кам’яниць планують завершити до 2030 року.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button