Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 53 днів. За цей час ми опублікували 24459 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У Києві біля Головпоштамту встановили шкільні парти. За допомогою цією акції благодійний фонд KSE Foundation привертає увагу до збору на облаштування укриттів для навчальних закладів у сільській місцевості. Мета ініціативи «ЗАХИСТОК» – надати можливість місцевим учням ходити до школи офлайн.

«Парти розміщені просто неба, щоб нагадати, що не у всіх навчальних закладах є власне укриття. Школи не в змозі відновити уроки офлайн, поки не забезпечать дітям і вчителям надійний захисток під час тривог», — каже Світлана Денисенко, директорка KSE Foundation.

Ілюстрації для «За-хист-ку» створив український художник Олесь Дерега, а на парти їх нанесла Надія Антонець. Написати на парті – це один з найвпізнаваніших шкільних способів заявити про себе, про свою потребу у чомусь. Слово «За-хист-ок» на ілюстраціях розділено не випадково: KSE Foundation акцентує на тому, що укриття – це важлива умова, щоб допомагати дітям розвивати свій хист та будувати майбутнє.

Підтримати ініціативу можуть усі охочі, навіть просто сфотографувавши та запостивши розписану ручкою парту в соцмережах. Задонатити можна на сайті проєкту. Вартість облаштування місця для однієї дитини в укритті – 150 доларів.

Наразі в Україні є близько 3,5 мільйонів школярів. Приблизно 20% з них змушені вчитися онлайн – це 600 000 дітей. Є ті, хто вже чотири роки навчаються дистанційно (COVID-19, повномасштабне вторгнення). Також у селах учням необхідно майже п’ять років, аби наздогнати своїх однолітків з великих міст з читання та математики, згідно з результатами міжнародного дослідження якості освіти PISA-2022.

«ЗАХИСТОК» – це ініціатива KSE Foundation, започаткована у 2022 році, що спрямована на облаштування укриттів у навчальних закладах. З початку повномасштабної війни KSE Foundation обладнав уже 91 сховище у 13 регіонах України. Це дозволило повернутись за парти 35 000 школярам і дошкільнятам.

KSE Foundation є частиною родини Київської школи економіки. Фонд співпрацює з державними органами, благодійними організаціями та міжнародною спільнотою.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button