Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 57 днів. За цей час ми опублікували 24494 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Deniz Demirci / Unsplash

У Білій Церкві на Київщині вирішили врегулювати рух електросамокатів. Однак правила у проєкті рішення та заяви на сайті та у фейсбуці міської ради суперечать одне одному.

«Рух на електросамокатах тротуарами, велосипедними доріжками, а також низкою вулиць Білої Церкви, можливо, буде заборонений», — йдеться на сторінці громади у фейсбуці.

На сайті міськради пояснюється, що торік електросамокати законодавчо було віднесено до транспортних засобів і з цього випливає, що «рух тротуарами та велосипедними доріжками для них заборонений».

Однак у проєкті рішення читаємо, що використання електросамокатів дозволено на велосмугах, а за їх відсутності — правою смугою проїжджої частини.

Там само згадується заборона на паркування електросамокатів практично скрізь, крім локацій операторів прокату: зокрема на велосипедних та пішохідних доріжках, тротуарах, перед входом до будівель.


Пресслужба повідомляє, що, можливо, заборониять рух електричних самокатів на низці вулиць Білої Церкви:

  • парк Слави,
  • по периметру підприємства Українського товариства сліпих на вулиці Інтендантська,
  • вулиця Івана Кожедуба,
  • вулиця Петра Калнишевського,
  • частина вулиці Хрусталенка.

Також їздити на електросамокаті заборонять тим, хто не досяг 16 років.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button