Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 60 днів. За цей час ми опублікували 24510 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Kate Bezzubets / Unsplash

На вулицях Києва перебуває приблизно 1,2 мільйона автомобілів, повідомив Громадському радіо заступник голови КМДА Володимир Прокопів.

«Це надзвичайно велика їх кількість для нашого міста, і з цим потрібно буде щось робити», — визнав він.

У січні 2022 КМДА називала середньодобову кількість на рівні 820 тисяч, а максимальну — 1,12 мільйона. За даними МВС, тоді ж у столиці було зареєстровано 1,38 мільйона автомобілів. Транспортна модель показувала, що дорожня мережа Києва розрахована на 500 тисяч машин.

За словами Прокопіва, кількість автомобілів у столиці зростає «через війну».

На його думку, відмова від автомобілів має бути добровільною та мотивуватися низовим рухом. Водночас він зауважив, що Київ міг би запровадити такі регуляції, як заборона на в’їзд у центральні районі автівкам, що не відповідають певним нормам викидів, як це зробили, наприклад, у Лондоні.


Також посадовець зазначив, що мешканці київського передмістя, це приблизно мів мільйона людей, могли б лишати автомобілі на комунальних перехоплювальних паркінгах, які так і не побудували.

Водночас Прокопів не згадав, що на кількість автомобілів може також впливати зупинка громадського транспорту під час тривог і неспроможність відновити графік руху ще кілька годин після відбою.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button