Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 61 днів. За цей час ми опублікували 24519 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
фото : bigkyiv

29 вересня, у цю неділю, у Києві пройде Велопарад дівчат від U-Cycle та аматорські велоперегони True Trail від Київської сотки. Про це зазначає Асоціація велосипедистів Києва.

Спільно з благодійним фондом «Гуркіт» велоспільнота збиратиме кошти на потреби ППО Київщини. За участь у будь-якому заході потрібно зробити донат у 500 гривень, мета збору — 500 тисяч гривень.

Благодійний фонд «Гуркіт» планує зібрати кошти на 2 тепловізійні приціли, 2 зарядні станції для 104 бригади ТрО та 92 окремого протитанкового батальйону.

Обидва підрозділи забезпечують ППО Київщини. Всі охочі можуть підтримати збір за посиланням.

Велопорад пройде 29 вересня 2024 року, 13:00. Збір о 12:00, біля пам’ятника Григорію Сковороді)

Реєстрація: https://e.ticketme.org/events/VeloPPO

True Trail від Київської сотки відбудеться у той же день о 12:00 , збір об 11:00 біля велокафе «Лайба», X-Park (парк Муромець)

Реєстрація: https://e.ticketme.org/events/VeloPPO

Більше інформації про обидві велоподії за посиланням: https://bike2024.hurkit.org/

Велопарад дівчат проходить з 2010 року і це буде 11 заїзд, його основна мета — підтримка жінок на велосипедах та популяризація велотранспорту в Києві. За статистикою, у Києві лише 15% велосипедистів — жінки.

Велопарад дівчат символізує ідею, що велосипед — це насамперед транспорт, а не лише спорт, і кожен може визначати свій стиль одягу незалежно від велосипеда. Організатори запрошують усіх бажаючих, без дрескоду, на велопрогулянку історичним центром Києва. До участі можна долучитися разом з друзями, незалежно від статі чи стилю одягу, і навіть присвятити поїздку тим, хто зараз воює і не може приєднатися. Велопарад підкреслює важливу роль жінок у суспільстві, особливо під час війни, та підтримує ЗСУ.

Маршрут велопораду пройде Подолом без перекриття доріг маршрутом : Контрактова площа – вул. Сагайдачного – Поштова площа – Труханів острів – парк Муромець.

True Trail — це велоперегони, де можуть взяти участь учасники будь-якого віку та рівня підготовки.

True Trail пропонує два формати: Змагальний (10 і 20 км) із визначенням переможців за віковими категоріями та Open без переможців для дорослих і дітей від 12 років. Для участі потрібні гірські, гревельні або циклокросові велосипеди та шолом. На учасників чекатиме розважальна програма і пам’ятні відзнаки.

На фініші Велопарад зустрінеться з учасниками велоперегонів True Trail. У парку Муромець заплановані вручення відзнак, музична програма та благодійний аукціон для збору коштів на ППО.

Організатори:

  • U-Cycle (ГО «Асоціація велосипедистів Києва») — це громадська організація, яка з 2007 року активно займається адвокацією велоінфраструктури, популяризацією велосипедного транспорту та підвищенням безпеки на дорогах. Перший Велопарад дівчат відбувся у Києві в 2010 році, а згодом став відомим у багатьох інших містах.
  • «Київська сотка» — це велосипедний марафон, відкритий для всіх бажаючих, як для чоловіків, так і для жінок, з дистанцією у 100 км. Окрім цього заходу, організатори проводять і інші аматорські велозмагання.
  • Благодійний фонд «Гуркіт» постійно підтримує підрозділи ППО, надаючи необхідне обладнання, таке як пікапи, турелі, прожектори, тепловізори, планшети та зарядні станції, щоб допомагати захищати українські міста від ворожих атак дронів і ракет.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button