Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 64 днів. За цей час ми опублікували 24554 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: facebook.com/nmmcua

Київський окружний адміністративний суд визнав незаконним вирубування Мархалівського лісу для будівництва Національного військового меморіального кладовища. Позов до Кабінету міністрів подали міська прокуратура та Київський еколого-культурний центр, повідомляє КЕКЦ.

А саме: суд визнав нечинною постанову Кабміну №225 від першого березня 2024 року, на підставі якої почали вирубувати дерева.

Фото: facebook.com/nmmcua

Екологи критикують проєкт, стверджуючи, що на обраній ділянці Гатненської громади — високі ґрунтові води. Проти також виступали мешканці сіл Мархалівка та Іванковичі.

«Я вважаю, що за вибір майданчика повинно нести відповідальність Мінветеранів, яке вже вчетверте б’є у штангу з вибором місця під військове кладовище», — заявляє голова КЕКЦ Володимир Борейко.

Міністерство у справах ветеранів наголошує, що проєкт першої черги Військового кладовища пройшов державну експертизу й відповідає вимогам до екологічності.


Будівництво військового кладовища передбачає шість черг. Перша передбачає облаштування 37 секторів поховань, адміністративної будівлі, будинку трауру тощо.

Уряд протягом трьох років не міг визначитися з місцем будівництва військового меморіалу, розглядали сім локацій

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button