Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 83 днів. За цей час ми опублікували 24634 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Oleg Ivanov / Unsplash

Кожному четвертому українському підлітку бракує парків і зелені, а кожен п’ятий відчуває стрес від автомобілізації. Про це свідчать результати опитування від урбанруху «У міста є Я», в якому взяли участь 1800 респондентів віком від 10 до 17 років.

21% підлітків почуваються небезпечно у своїх містах через агресію та загрози, особливо ввечері. Особливо це стосується дівчат. 27% опитаних відзначили брак місць для проведення часу з друзями та родиною. 25% скаржаться на відсутність зелених насаджень і парків.

19% підлітків поскаржилися на перевантаженість міст автомобілями, що робить пересування небезпечним та незручним. Згадують високу швидкість руху та хаотичне паркування. 13% сказали, що їх робить нещасними хаотична забудова — безладне поєднання старої архітектури з сучасними багатоповерхівками.


Серед найкритичніших проблем міста найчастіше респонденти згадували забруднення повітря, низьку якість води та засміченість.

Освітня програма «У міста є Я» стартувала з вересня у 16 містах. Підлітки обговорюють теми урбаністики, екології, безпеки та сталого розвитку.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button