Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 84 днів. За цей час ми опублікували 24649 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Візуалізації: MIR, Oppenheim Architects

Архітектурне бюро Oppenheim Architecture оприлюднило проєкт нового кампусу Коледжу Європи у столиці Албанії, Тирані.

Наразі Коледж Європи, заснований 1949 року, має два осередки: у бельгійському Брюгге та польському Натоліні. Він спеціалізується на післядипломній освіті з європеїстики. Заклад вирізняється складними умовами вступу: студентів відбирають спільно з міністерствами закордонним справ, вступники мають вільно володіти англійською та французькою.

Осередок Коледжу Європи у Тирані стане першим, для якого спеціально збудують університетський комплекс. Кампуси у Брюгге та Натоліні розташовано в історичній забудові.

Проєктувальники зазначають, що намагалися відобразити у дизайні місцеві архітектурні традиції та посилання на студентський протестний рух 1991 року.

У центрі університетського містечка буде розташовано «агору», де відбуватимуться публічні виступи, лекції, художні перформанси тощо. Майданчик буде накрито бетонним куполом, що відсилає на албанські бункери епохи Енвера Ходжи.

Навколо агори буде розташовано три головні будівлі: громадську з бібліотекою та музеєм, університетську з аудиторіями та дипломатичну з офісами, конференц-залами та кімнатами для європейських дипломатів. Споруди буде сполучено між собою галереями. Додатковий простір для спілкування та відпочинку забезпечуватимуть тераси на дахах.


Фасади будівель оздоблено темно-червоним бетоном, а прилеглі до агори стіни розмалюють муралами місцевих художників. Деякі структурні деталі нагадують про «Оду радості», гімн ЄС, стверджують архітектори.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button