Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23482 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Візуалізації: MVRDV

У Тирані почалося будівництво хмарочоса «Скандербег» у вигляді голови національного героія Албанії, повідомляє нідерландське архітектурне бюро MVRDV, яке розробляло проєкт.

Вигини балконів відтворюють погруддя Георгія Кастріоті, відомого як Скандербег. Це князь, який у XV столітті очолив війну за незалежність Албанії від османського панування.

При цьому дизайн не надто буквальний — MVRDV звертає увагу, що голова Скандербега вгадується не відразу. 

Будівля заввишки 85 метрів буде розташована на площі Скандербега в самому центрі Тирани.

Перші п’ять рівнів займатиме паркінг, далі йтимуть офіси та комерція, але більша частина хмарочосу, 20 поверхів, відведено під житло.

Балкони відділені один від одного за допомогою озеленення. Рослини обрано місцеві, тож вони підходять для клімату Тирани. Самі балкони захищатимуть фасад від надміру сонця, а їхня вигнута форма забезпечуватиме природню вентиляцію. 

Читайте також: В Албанії почали реконструкцію Тиранської піраміди за проєктом MVRDV

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button