Ми поспілкувались з організаторами та інвесторами «КИЇВ ЇЖА» про плани та концепцію простору.
Що тут буде?
Організатори планують поєднати під одним дахом відомі ресторани та нові фуд-заклади.

На першому поверсі розмістяться еко лавки з фермерськими продуктами натурального виробництва, свіжими овочами, фруктами, а також магазини з крафтовими сирами, кавою, молочними продуктами, прянощами та іншим.
Окрім цього саме на першому поверсі розташується й великий фуд-корт із сучасною кухнею. Там планують організувати заклади на будь-який смак — азіатську, американську, італійську кухні та вегетаріанські страви.
«За структурою фуд-мол можна розділити на дві частини — ринкову та ресторанну. Ринкова частина, розташована на 1-ому поверсі, являтиме собою лавки зі свіжими продуктами, бакалією та іншим», — пояснюють власники.
На другому поверсі фуд-маркету планується зона для ресторанів відомих українських та зарубіжних мереж. За планом, переважатиме формат Casual dining — демократичні ресторани з високим рівнем сервісу, невимушена атмосфера та комфорт. Але й будуть заклади у форматі Fine Dining — ресторани високої кухні для особливих випадків.
Які саме ресторани будуть в просторі нині організатори не кажуть.
«Наразі не можемо сказати, тому що активно ведемо перемовини з різними орендарями, а вся інформація буде згодом висвітлюватись в наших соціальних мережах», — кажуть інвестори.
Усього простір розрахований на 408 посадкових місць.
«Другий поверх розрахований на 5 ресторанів, але ми також розглядаємо варіант під одного орендаря, який зробить класний проєкт на всю площу другого поверху, або це може бути 2-3 ресторани залежно від площі, яку захоче орендар», — розповідають організатори.
Де це буде?
Новий проєкт відкриють в одному з найбільш густонаселених спальних районів Києва — на Позняках. Цю локацію власники обрали саме через високий піший потік — фуд-хол розташовується близько до метро, буквально за 100 метрів, всередині розв’язки-конюшини на проспекті Бажана. Середній пасажиропотік станції «Позняки» 78 000 осіб/добу, та й загалом район густонаселений — станом на 2020 рік у Дарницькому районі проживало 348 000 осіб.
ОНОВЛЕНО: Раніше на цій ділянці планували будувати ТРЦ з назвою BAZZAR, проти чого в 2022 році протестували місцеві мешканці. Жителі щільно забудованого району використовували схил на розв’язці як гірку, де взимку катались на санчатах діти. Крім того, як писали тоді учасники місцевих груп у соцмережах, будівництво перекривало найкоротший шлях до метро.
ТРЦ збиралась будувати компанія «Ново-Комерцбуд». У 2021 році Київрада поновила забудовнику договір оренди ділянки.
Тож ідея з фуд-холом посеред забудови високої щільності може не сподобатись багатьом жителям, які воліли б там бачити зелену зону.
Проте новий проєкт відповідає принаймні на частину побоювань мешканців. Перший поверх простору залишають відкритим для наскрізного проходу пішоходів. Очікується, що таке рішення буде зручним для мешканців району: повертаючись додому вони зможуть користуватись спеціальними проходами від метро прямісінько до житлового масиву.
«Зручне розташування дозволяє купувати свіжі продукти, повертаючись після робочого дня додому або по дорозі в гості до близьких друзів, рідних», — кажуть інвестори.
На верхньому поверсі «КИЇВ ЇЖА» розташований паркінг, заїзд на нього відбувається прямо зі з’їзду з проспекту Бажана. Розрахований він на 42 паркомісця.
А що ще?
У просторі не проєктували окреме укриття, оскільки будівля знаходиться в безпосередній близькості до станції метро.
Проте організатори обіцяють безбар’єрність простору.
«У нас інклюзивний проєкт: є зручний пандус зроблений по всім нормам, а саме правильний ухил, ширина та поручні. Також, в середині приміщення є ескалатор, ліфт», — повідомили нашій редакції.
Також у просторі розглядають можливість проведення культурних заходів.
«Ми плануємо проводити дегустаційні івенти нових страв, напоїв, фермерських продуктів. Кулінарні майстер-класи для дітей, дорослих або цілих сімей. Тематичні події з інфлюенсерами/фуд блогерами. Гастрономічні фестивалі сезонні, наприклад «Фестиваль сиру», «Тиждень Азійської кухні» та інших», — кажуть інвестори «КИЇВ ЇЖА».
Відкриття простору планують у жовтні або листопаді 2025 року.
Цей матеріал не вийшов би без підтримки членів нашого Товариства.
Зараз для сталої роботи видання ми шукаємо 1000 нових учасників спільноти, а в обмін на вашу участь пропонуємо цікаві бонуси!
Приєднуйтесь до Читацького товариства «Хмарочоса» всього від 100 грн/місяць!
Коментарі:
*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті