Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23475 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Дмитро Давтян

Аудит діяльності Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА виявив порушення на загальну суму майже 254 мільйона гривень. Результати оприлюднив Департамент внутрішнього фінансового контролю КМДА.

Перевірка стосувалася виконання заходів міської програми «Електронна столиця» за 2015-2017 роки. Аудит проводили у підпорядкованих Департаменту ІКТ підприємствах «Інформатика», «Київтелесервіс» та ГІОЦ.

Загалом протягом трох років Департамент інформаційно-комунікаційних технологій отримав з бюджету на «Електронну столицю» 703 мільйона гривень.

Тобто фактично третину цих коштів було використано неефективно. Зокрема, порушення призвели до втрат на суму 48 мільйонів гривень.

Підприємство ГІОЦ, яке зокрема зараз є оператором е-квитка, потягом трьох років отримало з бюджету 106 мільйонів гривень. Із них через фінансові порушення було втрачено 71 мільйон гривень.

В аудиті вказано, що за ці три роки не було запущено жоден продукт, який розроблявся ГІОЦ.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button