Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 276 днів. За цей час ми опублікували 23482 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У робочу групу громадського руху «Київські парки» розшукуються волонтери. Для цього потрібно заповнити анкету за посиланням до 23 березня.

Київська адміністрація обіцяє облаштувати 23 міські парки: модернізувати освітлення, встановити відеоспостереження, обладнати парковки, впровадити Wi-Fi, встановити спортивні та дитмайданчики.
Про це заявив перший заступник голови КМДА Ігор Ніконов під час презентації проекту реформування міського паркового господарства “Київські парки”. З презентацією проекту можна ознайомитися тут.

Screen-Shot-2015-03-19-at-11.56.50-AM

За підтримкою Департамента містобудування та архітектури створюється робоча група громадського руху “Київські парки” по контролю за діяльністю КП та зі своїм визначеним функціоналом.

Визначили 23 парки в усіх районах столиці, які стануть пілотними в реалізації проекту. КМДА оголосила конкурс на посаду директора КП “Київські парки”, надійшло 320 заявок, наразі відбувається відбір. До кінця весни планують облаштувати парк Пушкіна, частину парку на Трухановому острові. Наступними будуть: парк «Наталка», «Березовий гай», «Голосіївський», «Нивки», «Сирецький», «Відрадний», «Юність», «Хрещатий», «Маріїнський», «Орлятко», «Міський сад», «Кіото», імені Т.Шевченка, «Володимирська гірка», «Партизанської Слави», «Наводницький», «Перемоги», «Борців за Незалежність України», Солом’янський та Печерський ландшафтні парки. 

Згідно з проектом, розвитком парків та обслуговуванням їхніх територій та пошуком джерел фінансування айматиметься КП «ЦЕНТР РОЗВИТКУ МІСЬКОГО СЕРЕДОВИЩА». Наразі ведеться пошук директора КП. За кожним парком планують закріпити муніципального менеджера, який знатиметься на специфіці та проблематиці території парку та працюватиме на його благо.

Крім того, планується, що фінансування парків здійснюватиметься лише частково за бюджетні кошти, а в основному завдяки фонду, який фінансуватиметься через надходження від реклами та торгівлі на їхній території та за рахунок коштів меценатів.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button