Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23266 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

logo_mozaikaCSM у партнерстві з Goethe-Institut Ukraine запрошують до участі в проекті «Мозаїка міста».

Це серія воркшопів та літня школа у Німеччині для митців, які працюють з міським простором. Для участі потрібно до 7 червня надіслати заявку на участь.

Найбільші соціально-політичні протести останніх років показали, що в кризові моменти людина шукає відновлення соціальних зв’язків у місті і через місто. Втім, що робити різним спільнотам, коли кризовий момент минає, або навпаки, стає затяжним і виснажливим процесом? Особливо тоді, коли в Києві досі залишаються невирішеними проблеми приватизації і комерціалізації та виключення різних соціальних груп із публічного простору Саме ці проблеми і будуть розглянуті протягом освітнього курсу «Мозаїка міста».

Проект складається з:

Участі у серії воркшопів в Києві (16 червня – 10 липня 2015). Воршкопи будуть присвячені дослідженню публічного простору, роботі зі спільнотами, теорії та практиці партисипативного мистецтва та стратегіям мистецької взаємодії з містом. З попередньою програмою воркшопів можна ознайомитися тут.

Літньої академії в Рурському регіоні, Німеччина (19 липня – 25 липня 2015). Літня академія передбачає зустрічі з експерт(к)ами, які працюють із темою мистецтва та культури в публічних просторах, екскурсії до важливих галерей і музеїв цього регіону.

Реалізації мистецьких проектів у Києві (серпень – жовтень 2015). Учасниці й учасники працюватимуть із проектами, які будуть у мистецький спосіб взаємодіяти з обраним місцем та залучати спільноти, долаючи відчуження і провокуючи співтворчість.

Умови участі:

Досвід реалізованих проектів, інтерес до партисипативного мистецтва і роботи зі  спільнотами;

Учасниці й учасники зобов’язуються взяти участь у всіх етапах проекту;

Учасниці й учасники проекту на період його реалізації мають мешкати в Києві;

Участь у проекті – безкоштовна. Організатори забезпечують кошти на переліт, проживання та харчування в рамках літньої академії (Німеччина), а також надають бюджет на втілення мистецьких проектів у Києві.

Дедлайн подання аплікацій – 18:00 7 червня 2015, результати конкурсу будуть оголошені 10 червня 2015.

Календар:

27 травня – 7 червня 2015 – open call учасників

16 червня – 10 липня 2015 – серія воркшопів у Києві

19 липня – 25 липня 2015 – літня академія в Рурському регіоні, Німеччина

серпень – жовтень 2015 – реалізація мистецьких проектів у Києві

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button