Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23267 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Трамвайну зупинку «Проспект Маяковського» на Троєщині нещодавно перейменували на «Храм на честь Ікони Божої Матері “Всецариця”» нібито у рамках декомунізації, повідомляє КП «Київпастранс».

Снимок

У комунальному підприємстві посилаються на Закон України «Про засудження комуністичної та націонал–соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні» та заборону пропаганди їхньої символіки з 30 січня 2016 року. При цьому російський та радянський поет Володимир Маяковський відсутній у переліку осіб, що підлягають декомунізації. Сама ж церква – невеличка споруда, яка з’явилася на незабудованій стороні Милославської вулиці декілька років тому.

Перейменування викликало чимале обурення в соціальних мережах, насамперед через неймовірно довгу назву та відсутність громадського обговорення.

Сьомого лютого на сайті КМР була опублікована петиція з вимогою повернути зупинці первісну назву.

Фото: Д. Тульчий

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button