Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23274 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У середу депутати Київради розглянули дві петиції щодо торгівлі в МАФах і підземних переходах, повідомляє офіційний сайт КМР.

DSC01229

У Департаменті комунальної власності зазначили, що між Департаментом та КП «Київський метрополітен» наразі укладено 125 договорів оренди майна територіальної громади. Як зазначається, ці об’єкти відповідають вимогам Правил пожежної безпеки в метрополітенах. Об’єкти торгівлі, що не відповідають їм, поступово лишаються без електропостачання та демонтуються. Нагадаємо, впродовж 2011-2012 років 228 підземних переходів було передано в оренду підприємцям. Після ремонтних робіт вони отримали змогу встановити там торгові точки. Термін дії цих інвестдоговорів закінчується у 2016-2017 роках, після чого інвестори зобов’язані за власні кошти демонтувати встановлені торговельні ятки.

Однією з проблем, що непокоїть суспільство у зв’язку з демонтажем МАФів є працевлаштування підприємців. Постійна комісія Київської міської ради з питань торгівлі, підприємництва та регуляторної політики доручила Департаменту містобудування та архітектури розробити план створення торгівельних точок, які міська влада зможе запропонувати підприємцям у якості альтернативи.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button