Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23639 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

9 квітня «Доступ до правди» спільно з ГО «Центр UA» проведуть кейс-стаді: «Кращі практики зі збереження архітектурної спадщини та модернізації Києва».

Громадські активісти у сфері збереження культурної спадщини поділяться історіями успіху та практиками побудови кампаній, спрямованих на захист пам’яток архітектури. Під час зустрічі планується обмін досвідом між учасниками, журналістами та мешканцями міста.

12961456_1148678808517935_9203285500357887152_n2

Фото: Доступ до Правди

Незважаючи на недосконале законодавство, громада Києва має успішні випадки відстоювання архітектурної спадщини та публічних просторів. Разом з тим місту бракує нової культури щодо дбайливого ставлення власників до об’єктів, які мають архітектурну або історичну цінність. У медіа також не достатньо інформації про ефективні практики та інструменти, які б дозволили змінювати простір міста на краще.

Розклад навчань

1 сесія

Активістські практики зі збереження архітектурної спадщини та організації публічного простору

– Заборона будівництва на вул. Гончара 17/23 (охорона зона Софії Київської). Євгенія Білорусець, художниця, громадська активістка.
– Захист «Садиби Мурашка». Олександр Глухов, громадський активіст.
– Кампанія «Врятуй Жовтень!». Зорян Кісь, ініціатор; Сергій Щелкунов, координатор.
– Захист «Гостиного двору», Владислава Осьмак, культуролог.
– Благоустрій спільного простору силами громади,  Марина Соловьова, адвокат, громадський активіст.

Час: 15.00-16.40

2 сесія

Влив законодавчих ініціатив на історичну спадщину

– Як закон про «декомунізацію» вплинув на простір Київського метрополітену. Наталка Макогон, прес-секретар Київського метрополітену

Час: 16:40-17:00

3 сесія

Раціональний підхід до модернізації

– Створення Музею кіно у будівлі колишньої кінокопіювальної фабрики,  Іван Козленко, генеральний директор Національного центру Олександра Довженка.
– Майбутнє ВДНГ. Максим Бахматов, в.о.  генерального директора Національного експоцентру України.

Час: 17:00-18:00

Майстер-клас  відбудеться в рамках комунікаційної платформи «Громада, влада та архітектурна спадщина Києва», частиною якої є також соціально-мистецький проект «Стратиграфія», який реалізується з метою акцентування проблеми на руйнації об’єктів культурної спадщини у столиці України, переважна більшість яких належать до Державного реєстру нерухомих пам’яток України. В рамках проекту планується обмін досвідом громадських активістів, спеціалістів з урбаністики, журналістів, держслужбовців, та пошук конструктивних рішень збереження культурної спадщини міста.


Місце: Vozdvyzhenka Art House

Адреса: вул. Воздвиженська 32

Дата: 9 квітня

Час: Реєстрація 14:45, початок: 15:00-18:00

Вартість: Вхід вільний.


Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button