Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 273 днів. За цей час ми опублікували 23454 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Відбулась перша зустріч робочої групи щодо реконструкції ринку «Березняки», куди увійшли мешканці району, підприємці та депутат Київської міської ради.

берез1

Фото: DK-arcitect

На території Дніпровського району Києва планується реконструкція ринку «Березняки», що знаходиться за адресою вул. І. Миколайчука (раніше – Серафимовича), 4. Ринок є одним із ключових об’єктів з обслуговування мешканців житлового масиву Березняки та значної частини Русанівки.

Забудовник на етапі ескізних пропозицій обговорює проект з місцевими мешканцями та декларує готовність врахувати їх побажання задля забезпечення більш комфортного проживання біля ринку. За словами організаторів громадських слухань, важливим аргументом на їх користь став аналіз містобудівної ситуації. Навіть такий спокійний житловий масив вже зіштовхувався з непорядними забудовниками, мав конфлікти з «зеленими парканами», тож метою було зняти соціальну напругу. Громадські слухання проводились у два етапи. Перший етап громадських слухань був проведений 15 червня для підприємців ринку, щоб насамперед розвіяти чутки, що замість ринку буде супермаркет.

30 червня відбувся другий етап – громадські слухання Проекту з мешканцями району. Не дивлячись на загальну напруженість зустрічі, викликану побоюваннями через чергове рейдерське захоплення соціально корисного об’єкта і перетворення його в мережевий супермаркет, за словами організаторів, вдалося налагодити конструктивний діалог, шляхом формування робочої групи для доопрацювання проекту реконструкції з урахуванням побажань та потреб жителів району. До складу групи увійшли мешканці району, підприємці та депутат Київської міської ради. Особливу увагу було приділено незадовільному стану ринку, наявності стихійної парковки з боку вул..Миколайчука, збереженню зелених насаджень, облаштуванню подалі від житлових будинків місця для сміття, створення додаткових соціальних місць для селян та необхідність проведення реновації та реконструкції.

З обговорення пріоритетних напрямків встановлено, що ринок повинен залишитись мікрорайонного значення. Для мешканців важливим фактором є збереження робочих місць, збільшення кількості соціальних місць для продуктів від селян, облаштування парковки з боку пр.Возз’єднання, облаштування подалі від житлових будинків місця для сміття, цілодобовий вільний прохід між зупинками громадського транспорту на пр. Возз’єднання та вул. Миколайчука, цілодобовий туалет. Оскільки в робочу групу увійшли не тільки місцеві жителі та бізнесмени, але й представники влади, організатори сподіваються, що, на досвіді ринку «Березняки», як соціально корисного об’єкта, вдасться створити механізми ефективної взаємодії «громада- влада-бізнес».

берез2

Фото: DK-arcitect

Читайте також:
На Лівому березі Києва відбудуться громадські слухання щодо реконструкції ринку «Березняки»

Хто і чому зробив благоустрій біля станції метро «Лук’янівська»?

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button