Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 273 днів. За цей час ми опублікували 23464 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Згідно з заявою, військові не виконали обіцянки перевозити тяжку техніку на тралах або з використанням гумових накладок на траки. Міноборони спростовує.

Дороги 1

Фото: fb.com/EuroMaydan

У «Київавтодорі» заявляють, що вулиці столиці потерпають від проїзду тяжкої військової техніки, а зусилля, що вкладено в ремонти вулиць і доріг, витрачено дарма. У корпорації звинувачують організаторів у халатності, непрофесійності або байдужості, оскільки ті неодноразово запевняли, що тяжка військова техніка буде перевозитись на спеціальних тралах, і на траках будуть вдягнуті спеціальні гумові чи пропіленові накладки («башмаки»). 

«Асфальтобетонне покриття на ділянках вулиць, де проходить військова техніка, масово зруйноване, – заявляють у «Київавтодорі». – Про проблематику комунікацій, котрі знаходяться під вулично-дорожньою мережею залишається тільки здогадуватись. Що буде зі столичними дорогами після трьох таких проїздів (два тренування і виїзд на парад) навіть прогнозувати боляче. Залишається лише документувати ці факти та рахувати збитки».

Дороги 2

Фото: КК «Київавтодор»

Натомість, у Міністерстві оборони України спростовують заяву «Київавтодору».

Згідно з заявою Міноборони, у відповідності до існуючих вимог експлуатації, вся важка броньована техніка, яка бере участь у військовому Параді (від 36 до 45 тонн), забезпечена асфальтохідними гусеницями, які не залишають слідів на асфальтному покритті. До такої техніки відносяться  танки Т-64БМ «Булат», ЗРК «Бук» та дивізійні самохідні гаубиці «Мста-С».

«Інша гусенична техніка, а це бойові машини піхоти, десанту та полкова самохідна гаубиця 2С1 “Гвоздика” вважаються легкою броньованою технікою, на яку у відповідності до технічних вимог не передбаченні асфальтохідні гусениці, – йдеться в заяві. – Зазначена техніка своєю масою (від 8 до 20 тонн) не може нанести шкоду якісному асфальтному покриттю, а лише залишити сліди від гусениць, які зникають після руху автомобільного транспорту. Таким чином, якщо асфальтне покриття руйнується від проїзду зазначеної техніки, то проблема не в техніці, а в якості дорожнього покриття».

 

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button