Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 268 днів. За цей час ми опублікували 23421 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Кожен із 300 засновників ресторану 4City вкладе по 1 тис. доларів. Керуватиме закладом професійний ресторатор, а 70% прибутку йтиме на реалізацію соціальних проектів з розвитку Одеси.

4city 2

Авторами проекту стали платформа соціальних проектів «Мой город» та IT-бізнес-інкубатор «IQSpace». П’ять місяців тому вони дали старт проекту, ідея якого була запозичена в Urban Space 100, громадського ресторану, що вже два роки успішно працює в Івано-Франківську за аналогічним принципом. За цей час було знайдено перших 50 інвесторів, обрано історичну будівлю під проект у центрі Одеси, затверджено ресторатора, що керуватиме закладом та який уже розробив базову концепцію. Ним став Алекс Купер, засновник бургерної Cooper Burgers та низки інших одеських закладів.

Ресторатор отримуватиме лише 30% від чистого прибутку закладу. Решта, згідно з результатами голосування серед засновників, буде спрямовуватися на різні соціальні проекти. Варто зазначити, що в разі необхідності, співвласники закладу зможуть змінити ресторатора, якщо за відповідне рішення набереться 62% голосів. Але у процес керівництва засновники втручатися не будуть.

Архітектурне бюро 2B вже працює над створенням інтер’єру ресторану, а дизайн-агенція Worth завершує створення фірмового стилю. На 6 жовтня організатори запланували публічну презентацію проекту. Будівництво, за словами Алекса Купера, розпочнеться вже цього місяця.

4city 11

Відповідно до базового концепту, у кафе будуть розміщені п’ять контейнерів, чотири з яких відповідатимуть за чотири напрями кухні – американський, європейський, азійський та український. У п’ятому розташується бар, де буде невеликий вибір алкоголю, великий – смузі, соків та інших безалкогольних напоїв, а також там можна буде замовити швидку їжу з собою. Простір, що лишився (загалом площа зали становитиме 200-250 кв. метрів), буде максимально не зонований і при нагоді зможе бути легко перетвореним на лекторій.

Інтер’єр планують виконати у стилі модерну та мінімал-модерну. На думку автора концепту, варто максимально відійти від використання лофт-рішень, якими перенаичений український сегмент міських кафе і якими вже мало кого здивуєш. Згідно з концептом, акцент буде зміщено з інтер’єру стін на правильні меблі для вирішення утилітарної задачі. Мінімум декору, максимум функціональності та якості матеріалів.

4city 3

Фото: moy-gorod.od.ua

Згідно з задумом, атмосфера кафе має переплітатися з атмосферою сучасного офісу. Тут зможуть попрацювати IT-шники та дизайнери, а підприємці – проводити робочі зустрічі. В той самий час для офісних працівників передбачений ланч, а молодь матиме нагоду використати ресторан як pre-party бар.

Засновники бажають об’єднати якомога більшу аудиторію активних людей навколо міських проблем, акцентуючи увагу, що кожен із відвідувачів робить внесок у розвиток Одеси. Наприклад, у чеку гостя проінформують, що певний відсоток від його замовлення був спрямований на підтримку певного проекту. А у приміщенні висітиме дошка, на якій буде вказано, скільки коштів було зібрано вчора.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button