Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 269 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

В Абу-Дабі відбулася церемонія нагородження премії Ага Хана – однієї з найпрестижніших нагород у царині архітектури, яку вручають авторам видатних проектів в країнах зі значною часткою мусульманського населення. Цьогоріч троє з шести лауреатів премії – жінки.

Серед жінок нагороду отримали Марина Табассум, за проектом якої була побудована мечеть в Дацці (Бангладеш); Лейла Арагян, автор футуристичного моста Tabiat в Тегерані (Іран) та Заха Хадід, якій нагороду присудили посмертно. Журі премії відзначило проект бюро Хадід в Бейруті (Ліван) – Інститут політики та міжнародних відносин імені Іссама Фареса.

[metaslider id=21047]

Інші роботи архітекторів, відзначені журі: громадський центр в Бангладеші, дитяча бібліотека в Пекіні і міський парк в Копенгагені ( знаходиться в районі, де проживає багато мусульман).

«Варто зазначити, що ніколи раніше не було так багато проектів, очолюваних жінками», – прокоментував результати представник фонду Ага Хана.

Нагадаємо, премія Ага Хана була заснована Його Високістю Ага Ханом у 1977 році з метою підтримати проекти, які втілюють цінності мусульманського світу, демонструють його ідеали і досягнення. Нагорода присуджується раз на три роки. Грошова винагорода за кожне перше місце – один мільйон долларів і є найбільшою серед архітектурних конкурсів.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button