Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 269 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Напередодні заклали бруківкою один з виходів з підземного переходу.

Роботи виконуються згідно з проектом реконструкції інституту «Київдормістпроект» та за кошти компанії ЕСТА Холиднг, яка володіє ЦУМом.

dsc_0961

Антон Гливинський, директор зі зв’язків з громадськістю та комунікацій ЕСТА Холдингу пише у Facebook, що зараз ведуться переговори з КМДА щодо облаштування наземних регульованих переходів через вулиці Хрещатик та Богдана Хмельницького.

За інвестиційним договором з КМДА у підземному переході, реконструкція якого триває, мав бути вхід до ЦУМу, але, за словами Гливинського, від цієї ідеї вже відмовились через технічні складнощі та економічну недоцільність. Натомість, найзручнішим переходом як для компанії, так і для пішоходів був би наземний перехід зі світлофором. Для цього під час реконструкції вже зробили понижені бордюри на перехресті.

dsc_0963

На перехресті вулиць Хрещатик і Богдана Хмельницького вже зробили бордюри з пониженням

Раніше фахівці з компанії «А+С Україна» за допомогою транспортного моделювання перевірили можливість влаштування регульованих наземних пішохідних переходів на Хрещатику. За всіма сценаріями, пропускна здатність вулиці зменшиться не більше ніж на 10%. Тобто навіть наявність наземних пішохідних переходів, виділеної смуги для громадського транспорту та закриття однієї смуги руху, для автомобілістів ситуація на Хрещатику суттєво не зміниться.

Також існує громадська ініціатива щодо створення наземних регульованих пішохідних переходів на Хрещатику. Крім того, нещодавно на вихідні перекривали Бесарабський проїзд для створення там пішохідної зони. А ілюстраторка уявила для «Хмарочосу», як могли б виглядати центральні вулиці столиці, якби вони були пішохідними.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button