Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 298 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Найбільша кількість таких систем у Сінгапурі, Барселоні, Лондоні, Нью-Йорку та Сан-Франциско. Про це повідомляє Hightech.

Фото: East News

Експерти компанії Unacast нарахували понад 13 млн міських сенсорів по всьому світу. За два останні роки ринок міських сенсорів виріс з 8,8 млрд до 12,1 млрд долларів. Дані технології передбачають економічне і екологічне використання міських систем життєдіяльності.

Основу дослідження складають дані 370 провайдерів «розумних» сенсорів із 50 країн. У звіті описали найяскравіші приклади застосування нових рішень для управління міським середовищем.

Наприклад, у Сінгапурі розгорнули величезну мережу з камер і датчиків, що визначають щільність натовпу, а в Барселоні були встановлені бездротові світлодіодні ліхтарі та система датчиків, яка стежить за опадами і регулює роботу всіх поливальних систем.

Читайте також: Фонд Гайнріха Бьолля випустив брошуру про те, як будувати справедливе місто

У Лондоні міська влада надала всю інформацію про рух транспорту в місті технологічним стартапам, щоб ті змогли використати її для створення корисних рішень.

У свою чергу, в Нью-Йорку запустили масштабну програму по забезпеченню кожного жителя високошвидкісним інтернетом, а в Сан-Франциско працює “розумна” паркувальна система з динамічним ціноутворенням.

Нагадаємо, в Каліфорнії хочуть виділити мільярд доларів на інфраструктуру для електромобілів.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button