Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23464 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

До кінця 2017 року на мосту Патона впровадять систему Road Zipper для безпечного реверсу, заявив заступник голови КМДА Ілля Сагайдак.


«Систему Road Zipper планують впровадити на мосту Патона й проспекті Соборності до Дарницької площі. Система складається з бар’єра (зв’язані між собою секції, кожна з яких важить понад 450 кг) та спеціальної машини, яка здатна змінювати положення даного відбійника.

Для зміни положення використовується машина з гідравлічними підйомниками, яка має всередині S-подібний конвеєр, що змінює позицію секцій бар’єру. При цьому, робота машини здійснюється без перекриття руху. Практично це означає, що зранку буде додано одна-дві смуги в сторону центру, а ввечері – у зворотньому напрямку.

Попередній проект організації дорожнього руху на Патона залишав на мосту лише по дві смуги для індивідуального транспорту в кожному напрямку та одну для громадського транспорту. Для того, щоб уникнути значних заторів, ми розглянули альтернативу – систему Road Zipper, що дозволяє організувати безпечний реверсивний рух. За критерієм соціально-економічної доцільності, запровадження системи Road Zipper, дасть економію річних транспортних втрат від 348 до 736 млн гривень (залежно від методології розрахунку) на рік» , – зазначив чиновник.

Фото: http://hydraulicspneumatics.com/

Така система працює на мості Golden Gate у Сан-Франциско, на мості «Коронадо» у Сан-Дієго, «Вікторія» у Сіднеї, Gowanus Express у Нью-Йорку.

Попереднє ТЕО з розрахунками на транспортній моделі проводила компанія A+S на чолі з Дмитром Беспаловим. Додатково буде замовлено проектування.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button