Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 285 днів. За цей час ми опублікували 23545 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Незабаром тут може запрацювати наземний пішохідний перехід.

Фото: Іван Вербицький

Фотографію світлофора і процесу його встановлення виклав у Facebook Іван Вербицький, аналітик центру CEDOS.

Мова про пішохідні переходи на Хрещатику йде давно. Так, у 2014 році відбувся воркшоп, на якому запропонували зробити декілька переходів через центральну вулицю Києва. Пізніше, за допомогою транспортного моделювання перевірили можливість влаштування регульованих наземних пішохідних переходів на Хрещатику та показали, як би він функціонував без підземних переходів.

У жовтні 2016 року перехід на цьому місці почали облаштовувати в рамках реконструкції підземного переходу біля ЦУМу, але довго не могли його фіналізувати – встановити світлофори для пішоходів та намалювати зебру. Як бачимо, ці роботи розпочалися сьогодні, 29 березня. Раніше наземний регульований перехід облаштували також на Бессарабці.

Читайте також: Пішохідний Київ мрії: 5 вулиць в центрі, які варто перекрити для руху автівок

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button