Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 246 днів. За цей час ми опублікували 23263 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Проект передбачає мінімальні втручання у ландшафт.

Міська громадська ініціатива «ЧИСТО: Замкова Гора» представила проект благоустрою Замкової Гори на Міжнародному архітектурному фестивалі CANactions.

Активісти «ЧИСТО: Замкова Гора» другий рік опікуються цим місцем. Усе почалося взимку 2016 року, коли двоє ековолонтерів щонеділі почали прибирати гору. З часом стало зрозуміло, що прибирання не вирішують проблему сміття. На гору слід принести культуру відповідальності за спільну зону комфорту — змінити байдуже ставленння до Замкової. Навесні встановили шпаківні. Влітку провели відкритий літній лекторій на історичну та екологічну тематику. Пізніше організатори вирішили облаштувати цю територію.

Наприкінці 2016 року ініціатива перемогла у конкурсі міських ініціатив DREAMactions, організованого освітньою платформою CANactions за підтримки WNISEF. Активісти отримали фінансування у розмірі $5000 на проектування і часткову реалізацію своїх задумів. Решту фінансування активісти сподіваються залучити у місцевого бізнесу і громади Подолу.

Представлений проект благоустрою є продуктом аналізу учасників ініціативи. Він передбачає впорядкування території малого схилу Клинцю: створення майданчиків для споглядання та доріжок, встановлення місць для сидіння, озеленення території. Також планується встановити дерев’яні східці, щоб відвідувачам було зручно підійматися на великий схил Замкової. Проект покликаний зробити гору більш доступною, а перебування відвідувачів — більш комфортним.

На сьогодні ініціатива «Чисто: Замкова Гора» розпочала діалог з владою щодо реалізації проекту. Наразі триває погодження проекту з різними інстанціями у КМДА щодо її реалізації. Активісти сподіваються, що отримають згоду міської влади на благоустрій цієї території.

«Хмарочос» вже писав, що CANactions вибрали 10 міських проектів, які отримають до $5 000 кожен.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button