Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 294 днів. За цей час ми опублікували 23622 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

В естонському місті Таллінн почали курсувати безпілотні міні автобуси, які вміщують по вісім пасажирів.

Фото: BaltNews.ee

«Безпілотники» безкоштовно возять пасажирів шість днів в тиждень на маршруті «Котел культури – бульвар Мере», що веде від кільцевої дороги до Талліннського креативного хабу Kultuurikatel. Одночасно курсують два автобуси. У кожному є вхід для пасажирів на інвалідних візках й працює провідник, який розповідає про інноваційні технології.

Безпілотні автобуси завезли в рамках програми головування Естонія в Раді ЄС. Транспорт надала французька компанія DSV Вартість проекту, який триватиме до кінця серпня становить 100 000 євро.

Міністерство економіки та комунікацій Естонії хоче підвищити кваліфікацію працівників, чия робота пов’язана з безпілотним транспортом на національному рівні, а також у вишах й бізнесі, щоб бути готовими до більш широкого впровадження інновації. З цією метою планується перевірити технологію різних виробників бездротових транспортних засобів та визначити їх переваги та обмеження.

Раніше, автобусний перевізник Flixbus заявив про запуск прямих маршрутів з українських міст до Європи, вартістю від €5.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button