Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23274 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Студент філософського факультету Національного університету «Києво-Могилянська академія» Микола Рибитва поскаржився на неправильно встановлений МАФ «Піта» на розі вулиць Григорія Сковороди та Набережно-Хрещатицької, змусивши комунальників демонтувати тимчасову споруду.

Проблема з малими архітектурними формами в столиці стоїть гостро останні декілька років, з моменту оголошення Віталієм Кличком рішення у штабі цивільної оборони про демонтаж МАФів біля метро. У січні 2016 року КМДА повідомила, що розгляне петицію про демонтаж МАФів.

Згодом, комунальники почали розчищати місто від тимчасових споруд біля станцій метро «Лівобережна», «Політехнічний інститут», Трухановому острові, Оболоні, Печерська та інших вулиць столиці.

МАФ «Піта», який заважав пішоходам ще з кінця 2000-х років вільно пересуватись тротуаром, займаючи більше половини пішохідної зони, викликав невдоволення студентів та викладачів Могилянки.

Киянин в процесі звернення до столичної влади з метою домогтися демонтажу малої архітектурної форми, склав план, що допоможе мешканцям столиці в майбутньому в боротьбі з тимчасовими спорудами.

Свій план «Як знести незаконний МАФ: власний досвід» з очищення вулиці, Микола Рибитва детально описав у Facebook. За ним:

  • Перше на що необхідно звернути увагу – дізнатися, чи встановлений МАФ, що заважає проходу, законно.
  • Далі автор зазначає: «Якщо виявилось, що МАФ документів не має, значить він підлягає демонтажу. Усе, що вам потрібно далі – надіслати лист-звернення на адресу Головного управління контролю за благоустроєм», – пояснює він.
  • Третім кроком повинно стати рішення Комісії з питань тимчасових споруд, що працює при Департаменті містобудування. Студент Могилянки пояснює, що потрібно добитися, аби питання щодо МАФу винесли на Комісію. Зробити це може або районна адміністрація, або Департамент містобудування.
  • Далі йде перевірка нормативно-правової бази для скарг можна прочитати у відповідній постанові Кабінету Міністрів. Окрім цього, кожен законний МАФ має паспорт, знайти який можна також на сайті кадастру.
  • П’ятим кроком має стати контроль засідання комісії з питань тимчасових споруд.
  • Останнє, що необхідно зробити, щоб досягти позитивного результату з досвіду Миколи – це проконтролювати роботу КП «Київблагоустрій», яке займається демонтажем тимчасових споруд.

Варто зазначити, що Микола Рибитва домігся свого і МАФ прибрали з тротуару.

Нагадаємо, вчора на Повітрофлотському проспекті комунальники розпочали демонтаж тимчасових споруд за адресою Повітрофлотський проспект, 26.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button