Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23472 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Результати соціологічного опитування в рамках проекту «Підсилення сталих ініціатив громади Старого Подолу» показали, що 82% жителів Подолу позитивно ставляться до пішохідної Контрактової.

На питання «Як ви ставитесь до рішення КМДА зробити Контрактову площу пішохідною?», 68% респондентів відповіли: «Цілком позитивно», ще 14% – «Скоріше позитивно». Відповідь «Скоріше негативно» дали 5% опитаних, а «Цілком негативно» – лише 3%. Ще 8% вказали, що їм байдуже це рішення КМДА, а 1% було важко відповісти на дане питання.

Опитування проведено у вересні  2017 року. Загалом опитано 420 осіб старших 18 років у подвір’ях за місцем проживання. Респондентів обирали за принципами квотного відбору: учасники дослідження рівномірно розподілені за місцем проживання в районі. Квоти відповідають статево-віковому розподілу жителів міста Києва. Географія опитування – Старий Поділ (район, обмежений Поштовою площею, вулицями Набережно-Луговою, Набережно-Хрещатицькою, Оленівською, Кирилівською та Боричевим Током). У опитуванні також брали участь жителі історичної місцевості Гончари-Кожум’яки (Воздвиженка).

Соціологічне дослідження спрямовано на виявлення ідентичності жителів Подолу, їхнього ставлення до проблем району та можливостей формування активної місцевої громади. Презентація результатів дослідження відбудеться у кінці листопада.

Нагадаємо, з 1 серпня 2017 року на Контрактовій площі та частині вулиці Сагайдачного почав діяти режим пішохідної зони. Навколо Контрактової з усіх боків встановили бетонні блоки та тимчасові дорожні знаки. Проект перетворення площі та частини вулиці Сагайдачного на простір для пішоходів існував у столиці щонайменше з 2013 року, коли була запропонована прогресивна схема руху автівок Старим Подолом. У 2015 році на благоустрій Контрактової був проведений архітектурний конкурс, переможцем якого стала концепція «Київська вітальня». У ній передбачається мощення пішохідної зони жовтим клінкером та висадка нових дерев на Сагайдачного (ділянка має стати пішохідним бульваром) та навколо Контрактової. Зараз стенд із проектом стоїть на площі.

У 2016 році вулицю Сагайдачного почали перекривати у вихідні та святкові дні, крім того тут проходили спортивні та розважальні події, під час яких перекривалась територія майбутньої пішохідної зони. У червні 2017 року був презентований проект капітального ремонту скверу №3 на Контрактовій, що знаходиться найближче до виходів з однойменної станції метро. Капітальний ремонт закінчили наприкінці вересня.

Проект «Підсилення сталих ініціатив громади Старого Подолу» здійснюється ГО «Хмарочос».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button