Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Спеціально для тих, у кого тривають вихідні, «Хмарочос» відібрав 10 найпопулярніших матеріалів за 2017 рік. Переходьте за посиланнями, якщо ви, раптом, щось пропустили.

1. Київ 1950-х років у розсекречених документах ЦРУ

У відкритому доступі Центральне розвідувальне управління США розмістило частину свого архіву. Розсекречено близько 12 мільйонів сторінок документів управління, які стосуються його роботи з моменту заснування й до 1990-х років.

Серед іншого тут є інформація про Київ у п’ятдесятих роках, у період «холодної війни». У документах представлено детальний опис повсякденного життя киян, місць відпочинку, руху громадського транспорту, вартості життя й навіть одягу містян. Також є опис роботи фабрик, заводів, вокзалу з інформацією про їхнє розташування. «Хмарочос» обрав факти з цих документів про життя у Києві у п’ятдесяті.

2. Як виглядатиме сквер замість кіосків на Контрактовій? Детальний проект

У 2017 році на Контрактовій площі реконструювали сквер №3. Проект для нього розробила Студія ландшафтної архітектури Максима Коцюби. «Хмарочос» поспілкувався з дизайнером про подальшу долю скверу і просторові рішення на цій території.

3.Ольга Котрус: «В Україні все ще поширена патріархальна модель, коли тато працює, а мама – красива»

В рамках спецпроекту на тему гендерної рівності у місті, «Хмарочос» поговорив з письменницею Ольгою Котрус про емансипацію і гендерні стереотипи у Україні.

4.Київський юрист продає «сонячну» електроенергію зі своєї ділянки.
Як йому це вдалося?

Адвокат Сергій Коннов кілька років тому встановив у заміському будинку сонячні панелі, на яких щороку заробляє 50 000 гривень. Він розповів «Хмарочосу», як почав непокоїтися станом навколишнього середовища і продавати сонячну енергію за зеленим тарифом.

5.Історія примусових переселень в СРСР: куди переїздили кияни з центру міста

«Хмарочос» зібрав історії киян, яким довелось за різних обставин змінити місце проживання у радянському Києві і переїхати з центру міста на околиці, змінивши квартири у дореволюційних будинках на квадратні метри у новобудовах.

6.Як зміниться Контрактова? Розповідає співавтор проекту

У червні 2017 року у сквері №3 на Контрактовій знесли МАФи з вуличною їжею й встановили стенд із зображенням проекту «Київська вітальня», який КМДА планує реалізувати на цьому місці. Сквер реконструювали, а Контрактова площа стала пішохідною. «Хмарочос» поспілкувався зі співавтором проекту, архітектором Антоном Олійником.

7.Дівчата розповідають про сексизм і харасмент в ІТ-компаніях

В рамках спецпроекту, реалізованого за підтримки фонду Гайнріха Бьолля в Україні про гендерну рівність, «Хмарочос» анонімно поспілкувався з працівницями ІТ-сфери в Україні, які розповіли про харасмент і сексизм на роботі.

8.Київські Теремки: як район для кібернетиків став крутішим за Монако

Цей матеріал – нативна реклама, у якій «Хмарочос» у партнерстві з ЖК «Метрополіс» розповідає історію Теремків — експериментального житлового району, де в один з найдовших у світі будинків планували селити українську технічну еліту.

9.История культового места: Xlіб Club

«Хмарочос» поспілкувався зі співзасновником, діджеями й постійними відвідувачами легендарного Xlіб Club на Подолі, який працював протягом семи років.

10.Юрій Марченко й Анастасія Голобородько про переваги й недоліки життя у центрі міста й передмісті

Цей матеріал – нативна реклама, у якому «Хмарочос», за підтримки будинків QDRO – terraced house, поспілкувався з Анастасією Голобородько й Юрієм Марченком, аби дізнатися про різницю життя у передмісті й центрі міста.

Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 285 днів. За цей час ми опублікували 23545 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button