Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 278 днів. За цей час ми опублікували 23486 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

19 квітня під час пленарного засідання депутати Київради підтримали в першому читанні проект рішення, що передбачає створення музею історії Києва замість будівництва торгівельного центру на Поштовій площі.

Фото: facebook.com/DiaryOfTanya

«За» проект рішення у першому читанні проголосували 97 депутатів Київради. В ньому пропонується ініціювання припинення договору з інвестором будівництва підземного ТРЦ на Поштовій Площі ТОВ «Хенсфорд-Україна» та прийняття об’єкту незавершеного будівництва до комунальної власності Києва. Окрім того, у документі йдеться про укладання угоди з Державним підприємством «Центр археології Києва Інституту археології НАН України» про продовження виконання археологічних робіт і проведення відкритого міжнародного конкурсу на найкращий проект майбутнього музею.

«Голосування за цей проект рішення демонструє справжнє ставлення до нашого міста і його минулого. Якщо в нас є повага до історії, в нас є шанси на світле майбутнє», – прокоментував документ депутат Київради, голова фракції «Самопоміч», Сергій Гусовський.

Додамо, що у вівторок, 17 квітня, Київрада не змогла проголосувати за відповідні рішення. Засідання почалося із запізненям через повідомлення про замінування, а потім відбулася «година запитань» до міського голови, яка тривала дві години. Як розповів Сергій Гусовський у Кризовому медіа-центрі 18 квітня, депутати тягнули час і перейшли до питання по Поштовій площі лише о 18:00, за півгодини до кінця засідання.У цей час під Київрадою мітингували активісти. Під час сутичок виламали двері до сесійної зали. Як заявила засновниця руху «Почайна» Анабелла Моріна, депутати зімітували поломку дверей, щоб припинити розгляд питання

Нагадаємо, що раніше депутати зареєстрували проект рішень про створення музею на Поштовій.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button