Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23270 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У вівторок восьмого травня 2018 року, Верховний Суд залишив у силі постанову Київського апеляційного господарського суду, рішенням якого державі повернуто Гостиний двір, повідомляє прокуратура Києва.

фото: Delo.ua

У 2012 році Київрада здала Гостиний двір в оренду ПАТ «Укрреставрація» для реконструкції будівлі під торговельно-офісний центр.До цього Гостинний двір був позбавлений статусу пам’ятки історії постановою Кабінету міністрів України. Ніби-то, у зв’язку з тим, що у 1982 році відбулась його суттєва реконструкція і будинок втратив аутентичність.

За умовами договору орендар мав нести повну відповідальність за збереження пам’ятки архітектури та утримання будівлю в належному стані. Попри це неодноразово фонд держмайна міста Києва фіксував факти порушення. Спочатку Господарський суд відмовив у позові про розірвання договору оренди з ПАТ «Укрреставрація». Після чого рішення оскаржили в Апеляційному суді, який погодив пропозицію про розірвання договору. Представники компанії подали скаргу до Верховного суду. Восьмого травня 2018 року Верховний Суд прийняв рішення передати Гостний двір у державну власність.

Також представник компанії  ПАТ «Укрреставрація» Дмитро Ярич говорив, що в разі відмови Верховного суду вони будуть вимагати матеріальної компенсації.

Повністю історію Гостиного двору читайте за посиланням.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button