Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23472 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Будинок нагадуватиме хижу, знесену торік у поселені ромів у Дніпровському районі.

У п’ятницю, 18 травня, кураторська група «Худрада» влаштує на Михайлівській площі акцію «Синдром того, хто вижив». Художники, а також усі, хто забажає до них приєднатися, побудують, а потім розберуть халабуду.

Цю роботу буде присвячено поселенням ромів та іншим стихійним поселенням, в процесі яких виникають непередбачувані форми тимчасового житла.

Халабуду на Михайлівській хочуть збудувати подібною до зруйнованої хижі, збудованої, а потім знесеної у 2017 році в поселені ромів у Дніпровському районі Києва. Авторкою архітектурного проекту виступить Дана Косміна. Орієнтуватимуться за фотографіями зруйнованого поселення ромів, зробленими Євгенією Бєлорусець.

«Колективний процес будівництва стане спільною заявою про те, що найрізноманітніші спільноти можуть і мають мирно співіснувати в Україні», – йдеться в анонсі «Худради».

Художники пояснюють: «синдром того, хто вижив» – термін, що з’явився у 1960-х роках для опису станів жертв, агресорів та їхніх нащадків, що пережили масові переслідування та вбивства у ХХ столітті. Особливість цього синдрому полягає в тому, що людина відчуває інтенсивну провину, пов’язану із самим фактом власного існування.

Нагадаємо, що 19 квітня представники ультраправої організації «С14» розігнали та спалили табір ромів. Кияни влаштували акцію проти ромських погромів, а також провели у Бабиному Яру показ фільму Олександра Балагури «Табір (лолі калі шуба)».

Поліція спочатку назвала дії ультраправих «суботником», проте пізніше порушила кримінальну справу за статтями хуліганство та розпалення міжнаціональної ворожнечі.


Місце: Михайлівська площа

Дата: 18 травня

Час: 15:00

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button