Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23269 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

На виїзній нараді «Київавтодор» та керівництво Подільської РДА вирішили зробити наземний пішохідний перехід на вулиці Костянтинівській.

Ділянки дороги навколо недобудови не можна перейти інакше, ніж порушуючи правила дорожнього руху / Google Street View

«Для того, аби зробити цю ділянку безпечною, доступною та безбар’єрною для всіх груп населення, було прийнято рішення облаштувати наземний пішохідний перехід, який працюватиме спільно із існуючим світлофорним об’єктом на цій вулиці. Впевнений, що тепер переходити вулицю в цьому місті буде зручніше», – цитує прес-служба Департаменту транспортної інфраструктури КМДА директора Сергія Симонова.

Йдеться про перехід на перетині Костянтинівської і Нижнього Валу. Наразі там існує лише підземний перехід через Нижній Вал. З боку недобудови – так званого «будинку-монстра» – жодного переходу взагалі немає, оскільки підземний вихід уже кілька років заблоковано через будівництво.

У лютому кияни зареєстрували петицію про облаштування переходів на цьому перехресті.

Сьомого травня Департамент транспортної інфраструктури КМДА ухвалив створення тут наземного переходу. Вже встановлено світлофори та затверджено у поліції схему руху. Проте ШЕУ Подільського району заявило, що не може знести паркан та понизити бордюри, поки не завершиться будівництво ЖК.

Читайте також: «Під землею вам краще і безпечніше». Як чиновники опираються наземним переходам на Подолі

У будь-якому разі перехід буде тільки по одній стороні – ліва сторона Костянтинівської в напрямку руху до Контрактової. Також поки не йдеться про наземний перехід через Костянтинівську по Верхньому Валу. Нещодавно киянин зняв на відео, як люди перебігають цю ділянку.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button