Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 293 днів. За цей час ми опублікували 23609 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Українська стартап-компанія компанія Effa, яка створила екологічну зубну щітку з переробленого паперу, увійшла до п’ятірки найкращих стартапів у сфері клімату на міжнародному конкурсі Clim@ в Німеччині, повідомляє Голос Америки.

Фото: effa / Facebook

Український стартап був одним із наймолодших серед 300 конкурсантів, – нещодавно йому виповнився рік.

Зубні щітки Effa – одноразові. Їх розробили для мандрівників, готелів й авіаперевізників, які щодня викидають тисячі тонн пластикових зубних щіток. Натомість Effa не шкодять природі.

Держак щітки зроблено з переробленого паперу, вкритого тонким шаром органічного пластика, щоб вона не розмокла у воді. Щетину зробили з компромісного нейлону, оскільки за рекомендаціями Асоціації стоматологів у щітках має бути лише синтетична щетина. Утім, нейлон можна відділяти й утилізувати, і він розкладається швидше за інші види пластика. Упаковку Effа зроблено з паперу, який розчиняється у воді.

За словами співзасновниці Effa Дар’ї Василенко, стартап уже отримав перші великі замовлення з Європи.

Минулого року Effa стала переможцем українського етапу конкурсу чистих технологій ClimateLaunchpad, який організувала неприбуткова організація Greencubator.

Нагадаємо, 12 червня до Києва приїздила засновниця міжнародного руху Zero Waste Беа Джонсон. Вона розповіла, як влаштувала побут без сміття.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button