Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 289 днів. За цей час ми опублікували 23587 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Після закриття арт-центру Educatorium за адресою вул. Рейтарська, 8Б, митці й активісти засквотували приміщення і облаштували тут галерею «Речовий доказ».

Фото: facebook.com/Rechovyydokaz

У липні адміністрація Educatorium заявила, що новий власник орендованої будівлі у кілька разів підняв вартість оренди. За даними проекту Наші гроші, будівлею володіє фірма «Георгієвський резиденс», що належить Олександру Глімбовському, тестю екс-голови ДФС Романа Насірова, та сестрі народного депутата Олеся Довгого Оксані Гуляєвій.

Торік прокуратура Києва постановила, що будівлю придбали за ціною, на чотири мільйони гривень нижчою за ринкову. Будівлю на Рейтарській, 8Б арештували як незаконно відчужену і визнали речовим доказом.

Саме тому сквотери назвали новий простір «Речовий доказ» й оголосили, що беруть під контроль комунальну будівлю до виконання судового рішення та їхніх вимог.

Фото: facebook.com/Rechovyydokaz

Серед вимог – забезпечити недоторканність заповідної зони на Рейтарській і Георгіївському провулку; облаштувати локацію для сімейного та туристичного відпочинку з дитячим майданчиком і літнім кінотеатром; створити музей Георгія Нарбута, який жив і працював в Георгіївському провулку 11; створити мистецький кластер, артшколу і громадський проект – Рейтарську спільноту, а також надати спільноті повне самоврядування.

Дев’ятого серпня в арт-просторі відкриється виставка естампів «Речовий доказ №1». У ній братимуть участь художники, які активно співпрацювали з Educatorium. Окремими блоком експонуватимуть графічну серію Матвія Вайсберга «Тумани».

Нагадаємо, у липні на Рейтарській відбулася районна вечірка, яку організували місцеві бізнеси на підтримку розвитку вулиці.


Місце: галерея «Речовий доказ»

Адреса: Київ, вул. Рейтарська, 8Б, другий поверх

Дата: 9 серпня

Час: 19:00

Вартість: безкоштовно


Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button