Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23471 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Київ посів 118 місце в рейтингу 140 найпридатніших для життя міст світу, складеному журналом The Economist.

Фото: Unsplash

На першому місці опинився австрійський Відень, далі йдуть Мельбурн, Осака, Калгарі, Сідней, Ванкувер, Токіо, Торонто, Копенгаген й Аделаїда. Більшість найкомфортніших міст, як бачимо, розташовано у Канаді, Австралії та Японії.

Найгіршими для життя містами виявилися Дамаск (Сирія), Дакка (Бангладеш), Лагос (Нігерія), Карачі (Пакистан), Порт-Морсбі (Папуа Нова Гвінея), Хараре (Зімбабве), Триполі (Лівія), Дуала (Камерун) та Алжир. На останній позиції – Дакар (Сенегал).

Індекс оцінює якість життя за п’ятьма показниками: стабільність, охорона здоров’я, культура й екологія, освіта, інфраструктура. Зокрема, важливим критерієм укладачі рейтингу вважають військові конфлікти загалом у країні. Так, автори дослідження зазначили, що Київ покращив свої позиції, піднявшись з 131 місця на 118-е, «попри конфлікт на Донбасі».

При цьому, за останній рік оцінка якості життя загалом стала вищою у майже половині міст.

Мер Києва Віталій Кличко розкритикував українські медіа за те, що ті приділили недостатньо уваги коментарю Economist – «Київ значно поліпшує свої позиції». Він також заявив, що в Києва низький рейтинг через бойові дії на сході України, а ще нагадав про проведення фіналу Ліги Чемпіонів і Євробачення.

Зазначимо, що перед проведенням Євробачення ремонтували низку вулиць біля станції метро «Лівобережна», але, поспішаючи, не ремонтували зливостоки та каналізацію, через що територію продовжує затоплювати під час сильних злив. Кличко пообіцяв облаштувати систему зливостоків вже цього року.

Дивіться також, як виглядають спортивні арени в Ріо-де-Жанейро через шість місяців після Олімпіади. Після проведення події місто залишилось із боргами міжнародних кредиторів та місцевої енергетичної компанії.

Нагадаємо, в рейтингу комфортності українських міст від журналу «Фокус» Київ опустився на третє місце. В рейтингу міст за рівнем якості життя, складеного Mercer, Київ посів 173 місце з 230.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button