Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 285 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Феміністичний шрифт для латинки

Суть флешмобу полягає в тому, що учасники публікують пости із тегом  #легалізуватифемінітиви. Також вони надсилають лист секретарці Української національної комісії з питань правопису Ларисі Шевченко з пропозицією додати до нового проекту варіативне вживання іменників-назв професій та посад – поруч з чоловічими формами додати фемінітиви. Тобто нормалізувати вживання фемінітивів і в публіцистичному, і в художньому, і в науковому стилях.

Також варто зазначити, що не йдеться про обов’язкову вимогу включення фемінітивів. А лише про можливість на свій розсуд чи у межах установи обирати, яку з двох форм іменників обирати.

Ініціаторка флешмобу зауважила, що близько 3,5 тис. фемінітивів зафіксовані у СУМі, проте там вони марковані як стилістично забарвлені — мають позначки розм. чи зневажл.

«Життя жінки давно вже не обмежене домашньою сферою. Позначення дружини чоловіка-військового — не єдиний контекст, у якому вживають назву професії з «жіночим» суфіксом. Чому б не припинити зводити вживання «жіночих» назв професій до умов «розмовних» і «зневажливих»?», — сказала журналістка для Читомо.

Ана Море нагадала, що фемінітиви були зафіксовані уже в першому українському друкованому словнику «Лексисі» Лаврентія Зизанія (1596). Він містив 7 жіночих найменувань. Як свідчать архівні документи, у 1930-х жіночі форми використовували у звітах.

Також читайте: «Кураторка», «менеджерка», «директорка» – що думають жінки про фемінітиви.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button