Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23639 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Pixabay

Уряд Грузії розробив план, згідно з яким 90% автопарку країни протягом 10 років має бути замінено електромобілями. Про це заявив прем’єр-міністр країни Мамука Бахтадзе, повідомляє Новости Грузия.

«Грузія буде першою країною у світі, яка за такі стислі терміни зможе замінити свій автопарк електромобілями. Це дуже амбіційний план, але водночас він надасть Грузії величезну перевагу і принесе цінності нашій економіці», – сказав прем’єр на презентації програми «Зелена політика – електротранспорт».

Вже зараз ввезення електромобілів у Грузію не оподатковується акцизом. Влада планує й надалі збільшувати різницю у проходженні митних процедур між автомобілями з електробатареями і з двигуном внутрішнього згоряння.

«Ми дамо фіскальний стимул для таких лізингових систем, коли придбання електромобіля і фактична економія витрат на пальне дозволить за п’ять років окупити автомобіль», – заявив Бахтадзе.

Для стимуляції переходу на екологічніші автівки розвиватимуть інфраструктуру, а протягом наступного року планують завести дві тисячі електромобілів, призначених для системи каршерінга. Каршерінг має скоротити кількість трафіку на дорогах.

Також побудують завод із виробництва електромобілів у Грузії, щодо якого ведуть перемовини з двома «найвідомішими брендами».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button