Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 281 днів. За цей час ми опублікували 23517 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: the-village.com.ua

Проект Київського тижня критики «Машина часу» стартував у столиці на трьох локаціях. На майдані Незалежності, Контрактовій та Софіївській площі встановили екрани, на яких транслюється відео- та фотохроніка цих місць з минулих десятиліть.

Фото: the-village.com.ua

Хроніка охоплює період від Першої світової війни до 90-х років. На фотографіях зображені визначні події міста та сцени з буденного життя. Проект «Машина часу» триватиме до першого листопада. Відеохроніка надана Центральним державним кінофотофоноархівом України ім. Г.С. Пшеничного: сюжети відбирав історик-архівіст Микола Попелуха.

«Ця хроніка має надихати глядачів на відповідальність перед містом, перед його історією. Зараз ми запускаємо пілотний варіант «Машини часу» – у наступні роки плануємо показувати більше матеріалу та розширити список локацій» – коментує директор Київського тижня критики та компанії «Артхаус Трафік» Денис Іванов.

Дивіться також: чорно-білі фото столиці, оброблені за допомогою алгоритму машинного навчання. 

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button