Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 287 днів. За цей час ми опублікували 23569 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Блокування доріг учасниками акції. Фото: facebook.com/AESUkraine 

21 листопада по всій Україні тривають масові заходи водіїв автомобілів на єврономерах, які протестують проти нового закону про розмитнення.

Поліція відкрила п’ять кримінальних справ за статтею 279 через блокування доріг у Рівненській, Черкаській, Чернігівській та Житомирській областях.

«Ліберальна лояльність до “євробляхерів” закінчилася там, де вони перетворили право на протест в обмеження прав інших. Прийнято рішення про розблокування всіх перекритих ними автошляхів. Поліція працюватиме у межах закону, але у разі непокори – жорстко », – заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

У Нацполіції вважають, що учасники протесту порушують право інших громадян на вільне пересування, і застерігають, що до порушників застосують «заходи поліцейського примусу».

В «Авто Євро Силі» запевняють, що під час протестів усі дороги були вільні для пересування – «учасники акції лише тимчасово обмежували рух».

У ніч проти 20 листопада власники автівок на литовських номерах влаштували страйк на кордоні з Білоруссю, заблокувавши перехід «Нова Гута – Нові Яриловичи», повідомляє

«Я був змушений вийти з автобусу і перетнути два кордони пішки», – цитує Белорусский Партизан одного з пасажирів автобусу Київ-Гомель.

Фото: facebook.com/AESUkraine

Вранці 20 листопада власники нерозмитнених автомобілів привезли до будівлі Верховної Ради згорілий Range Rover, який вважають «пам’ятником» і «символом боротьби». Це позашляховик лідера руху «Авто Євро Сила» Олега Ярошевича. Він спалив автівку, щоб продемонструвати, що це дешевше, ніж розмитнити.

Восьмого листопада Верховна Рада ухвалила законопроект №8487, покликаний спростити оформлення автомобілів з іноземною реєстрацією. Активісти незадоволені тим, що влада не взяла до уваги їхні правки. Зокрема, пропонували встановити єдине мито в розмірі 500 євро для всіх автомобілів, незалежно від об’єму двигуна та року випуску.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button