Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 284 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/Rechovyydokaz

13 грудня у салон антикваріату «Дукат», що на вулиці Володимирській, увірвалися четверо невідомих у масках і облили приміщення бензином, повідомляє спільнота «Речовий доказ».

Згідно з повідомленням, нападники сказали персоналу, що це попередження для Леоніда Комського, власника салону «Дукат» та однойменної галереї на вулиці Рейтарській, 8Б. Співробітники викликали поліцію.

Цього року розгорівся конфлікт навколо будинку на Рейтарській, перший поверх якого орендувала галерея «Дукат», а на другому був арт-центр «Едукаторіум». Останній закрили після того, як приміщення придбала фірма «Георгієвський резиденс», що належить Олександру Глімбовському, тестю екс-голови ДФС Романа Насірова, та сестрі народного депутата Олеся Довгого Оксані Гуляєвій.

Активісти, ядро яких складають футбольні фанати та учасники правих рухів, засквотували приміщення і створили простір «Речовий доказ».

Фото: facebook.com/Rechovyydokaz

На цьому тижні в галереї «Дукат» на Рейтарській мала відкритися виставка Матвія Вайсберга. Це мала бути остання виставка в цьому просторі, оскільки наприкінці грудня спливає термін оренди. Утім, виставку скасували, оскільки вже зараз, за словами адміністрації, власники будівлі відключають галерею від електрики, водопостачання та опалення.

«Після того, як ми відмовилися виїжджати до кінця терміну, визначеного в договорі, нам почали погрожувати» , – пише художниця Олена Грозовська.

Наразі Леонід Комський шукає інше приміщення, куди може переїхати галерея. В інтерв’ю Українській правді він заявив, що «Дукат» точно не продовжуватиме співпрацю з нинішніми власниками.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button