Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 273 днів. За цей час ми опублікували 23464 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Артем Чапай

На вході у Київський зоопарк зовсім скоро має з’витись скульптура жирафа заввишки з п’ятиповерховий будинок.

Раніше про це повідомляла прес-служба КМДА. Жирафа розфарбують у яскраві кольори за мотивами робіт французької художниці Соні Делоне, яка народилася 1885 року в Полтавській області.

Художня рада КМДА надала рекомендації з удосконалення скульптури, які будуть враховані до початку монтажних робіт.

Зображення: прес-служба КМДА

«Фігура жирафа має всі шанси стати одним із популярних символів не тільки Київського зоопарку, але й міста», – вважає заступник голови КМДА Вячеслав Непоп.

Наразі скульптура, яку збирають з кількох фрагментів, стоїть за парканом ззопарку, а голова жирафа замотана тканиною та перев’язана мотузкою. Такою скульптуру сьогодні, шостого січня, сфотографували кияни.

Під час реконструкції зоопарку також реставрують скульптури зубра і левів, які нині перебувають в аварійному стані.

Новий вхід у Київський зоопарк побудують на розі проспекту Перемоги та вулиці Зоологічної, а старий вхід знесуть. Біля входу розташують великий акваріум з рибами і морськими тваринами.

Концепцію розвитку Київського зоопарку столична влада презентувала у 2016 році. Роботи з реконструкції розраховано на понад 64 місяці та поділено на шість етапів. Навесні цього року почався перший етап реконструкції зоопарку. Побудували три озера – декоративне з садом каменів, для пеліканів і для коропів коі. На березі коропового озера побудовано амфітеатр.

У 2018 році міська влада доручила віддати 49,8 млн грн, призначені для будівництва велоінфраструктури в 2018 році, на ремонт Київського зоопарку.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button