X

Водій зняв, як працює нова смуга громадського транспорту на Шота Руставелі (спойлер: не працює)

Скріншот із відео ALive

Один із київських водіїв виклав на YouTube відео, зняте на вулиці Шота Руставелі увечері 30 січня.

На виділеній смузі для громадського транспорту, яку в листопаді відмежували делінеаторами, продовжують їздити приватні автомобілі.

Автор відео зазначив, що в кінці вулиці нещодавно чергувала поліція, яка штрафувала порушників. Утім, на час зйомки патрульних не виявилося.

Це перша в Києві виділена делінеаторами смуга громадського транспорту. У КМДА також анонсували облаштування виділених смуг на бульварі Лесі Українки і на бульварі Тараса Шевченка.

Нагадаємо також, що 27 вересня 2018 року набув чинності новий закон про паркування. Та з того часу в Києві не евакуювали жодного автомобіля за порушення правил зупинки. Адже закон дозволяє евакуацію лише за умови фото- і відеофіксації сертифікованим приладом, якого поліцейським не видали.

1 лютого на вулиці Києва мають вийти перші 10 інспекторів із паркування, які, утім, не зможуть здійснювати фіксацію порушень і штрафувати.

Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 283 днів. За цей час ми опублікували 23535 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Відкрити повну версію сайту