Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 269 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Ігор Кирикевич

На призначеній для забудови ділянці на вулиці Квітки Цісик у Пущі-Водиці було вирубано 214 дерев. При цьому, за даними депутата Сергія Гусовського, рішення Київради дозволяло вирубку лише одного дерева, повідомляє Вечірній Київ.

Ділянку площею 0,69 гектара було надано в 15-річну оренду «Київміськбуду» для будівництва рекреаційно-оздоровчого комплексу.

Натомість на сайті «Київміськбуду» рекламуються квартири в майбутньому комплексі за формулюванням «апарт-будинок рекреаційно-оздоровчого комплексу». Комплекс матиме сім секцій по п’ять поверхів.

Візуалізація проекту ЖК у Пущі-Водиці: Київміськбуд

«Афера знайома по Одесі: там теж забудовник хитро обійшов усі перепони та забудував санаторно-курортне узбережжя Перлини біля моря звичайними багатоповерхівками», – пише місцевий житель Ігор Кирикевич.

У січні представники Мінрегіонбуду зазначили, що забудовник відхилився від ДБН і будує житло під виглядом санаторію.

Другого лютого поліція у супроводі місцевих жителів і депутатів оглянула місце вирубки дерев – дубів, сосен і кленів. Частину зрубаних дерев вже було вивезено.

«Колоди у метр в діаметрі, величні сосни, вік яких був 90-120 років», – написав Кирикевич.

Фото: Ігор Кирикевич

Нагадаємо, у грудні 2018 року у Биківні під Києвом було зрубано понад 1800 здорових дерев.

Восени 2018 року екологи повідомили про загибель 300 сосен на площі близько одного гектара на Лісовому масиві. В Управлінні екології підрахували, що збитки склали 313 тисяч гривень.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button