Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 285 днів. За цей час ми опублікували 23545 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Закупівлі на розробку проекту Пoдільськo-Вигурівськoї лінії метрo, яка мала пролягати до житлового масиву Вигурівщина-Троєщина, скасовано. Наступного тижня оголосять новий тендер. Про це повідомляє заступник голови КМДА Дмитро Давтян.

Давтян назвав скасування закупівель «технічним моментом».

«Причина такого кроку – зміна джерела фінансування: попередній мав фінансуватися із міського бюджету, а новий будемо фінансувати коштами міського бюджету та власними коштами КП “Київський метрополітен”», – пояснює заступник голови.

Давтян зазначає, що виникла потреба уточнити джерела фінансування. Він додає, що перенесення тендеру не вплине ані на терміни розробки проекту, ані на саме будівництво.

Згідно з протоколом тендерного комітету про скасування закупівель, було встановлено невідповідності в розпорядженнях. У листі від дирекції будівництва метро зазначалося, що кошти на зведення передбачені розпорядженням КМДА від 19 жовтня і Програмою економічного та соціального розвитку Києва на 2018–2020 роки, але не передбачено фінансування робіт з міського бюджету.

Нагадаємо, метро на Троєщину планується збудувати до 2025 року. Раніше «Хмарочос» розбирався, чи справді воно там з’явиться.

Читайте також: Антикорупційна комісія Київради чекає відповіді від гендиректора «Київавтодору» і заступника голови КМДА стосовно ремонту міських доріг

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button